sâm. aug. 24th, 2019

Președintele AHC Dunărea:noi avem tot dosarul jucătorilor aşa cum scrie şi este stipulat în regulament

Federaţiei Române de Handbal a inregistrat si avizat la inceputul sezonului contractele celor doi jucători din spaţiul ex-iugoslav, este vorba despre Mihajlo Radojkovic şi Zarko Pejovic.

Ei au drept de joc in campionat ca oricare alt jucător de handbal, având tot dosarul aşa cum scrie şi este stipulat în regulament.


AHC Dunărea Călărași a respectat și respectă in continuare toate prevederile regulamentelor sportive in vigoare.

Comisia de Apel a Federației Române de Handbal a avut in 06.02.2019) pe ordinea de zi apelul formulat de clubul AHC Dunărea Călărași împotriva deciziei Comisiei Centrale de Competiții, ratificată de Comisia Centrală de Disciplină, privind pierderea meciului cu AHC Potaissa Turda la masa verde. Reamintim faptul că Potaissa a contestat dreptul de joc al jucătorilor Mihajlo Radojkovic și Zarko Pejovic, in meciul disputat pe 22 noiembrie 2018, în cadrul etapei a XI-a a Ligii Zimbrilor, câștigat pe teren de echipa noastră cu scorul de 29-26.

La ora meciului de la Turda, 22.11.2019, cei doi jucatori aveau drept de joc in campionat ca oricare alt jucător de handbal, permisele fiind eliberate in 16.11.2019, având tot dosarul aşa cum scrie şi este stipulat în regulament.
AHC Dunărea Călărași a respectat și respectă in continuare toate prevederile regulamentelor sportive in vigoare.

Comisia a stabilit verdictul în cazul partidei AHC Potaissa Turda–AHC Dunărea Călărași:

„PROCESUL-VERBAL NR.70 DIN DATA DE 06.02.2019

Participa: Presedinte-ICHIM FLORIN, Membru-IOVA ANDREEA, Membru-PÂCLESAN MARIAN

  1. Referitor la apelul formulat de AHC Dunarea Calarasi 2014 impotriva Hotararii nr. 7/04.12.2018 a CCD, in contradictoriu cu intimata AHC Potaissa Turda, Comisia de Apel hotaraste:
  • Respinge apelul ca nefondat, mentine ca legala si temeinica hotararea atacata.

Hotararea se va comunica partilor dupa motivarea ei.”

Președintele clubului AHC Dunărea, Ionel Dumitru, a declarat:

„Clar şi fără echivoc este că noi am făcut ceea ce trebuie. Noi avem tot dosarul aşa cum scrie şi este stipulat în regulament. Dacă cineva nu poate să ia în considerare acte eliberate de organele abilitate din România, mai mult de atât ce pot să spun? Pentru noi nu s-a putut, pentru un jucător de la Suceava care a fost în aceeaşi situaţie, a jucat pe bază de paşaport şi aceeaşi adeverinţă eliberată de la I.G.I (n.r. Inspectoral General pentru Imigrări). Acolo a fost în regulă, deci nu cumva în aceeaşi cauză avem două soluţii diferite?”.


„Nu drămuim noi justiţia nici la Federaţie, nici în civil. Sunt oameni abilitaţi care pot da o soluţie corectă în final. De fapt, lucrurile sunt mult mai complicate, probabil se va ajunge la adevăr, ne gândim să cerem şi ceea ce ne este bine, din toate punctele vedere, adică tot ce s-a investit aici, nu putem da cu piciorul la tot. Vom avea o şedinţă cu toţi acţionarii clubului şi vom hotărî ce vom face în continuare.”


Rică Pârâianu. manager sportiv AHC Dunarea Calarasi 2014

„Suntem afectaţi, decizia ne pune sub semnul întrebării atingerea obiectvului, dar sperăm ca până la urmă să ne recuperăm punctele. Dacă am fi fost vinovaţi, lăsam capul jos. Nu aş dori să vorbesc mai mult, vom vedea în instanţă”.

„Nu ştiu dacă se aştepta altcineva la o altă decizie, doar cine nu cunoaşte handbalul masculin ar fi crezut altceva, mai ales dacă este o contestaţie făcută de echipa din Turda. Au mai făcut contestaţii şi au câştigat de fiecare dată, cu Minaur, cu Vaslui, indiferent dacă avem dreptate sau nu. Dar asta vom vedea, după această fază va decide instanţa civilă şi poate TAS-ul”, ne-a declarat Rică Pârâianu.

„Dreptul de joc l-a dat federaţia prin contract depus şi prin taxele de mii de euro pe care le plăteşti pentru a-l obţine. Aveam adeverinţa respectivă din data de 15 noiembrie, emise chiar de IGI, serviciul care se ocupă de acest lucru” .

Rică Pârâianu: „Cu 2 ore înainte de meci, am primit un telefon de la un înalt oficial al federaţiei, în care îmi sugera să nu-i utilizez pe acei jucători, pentru că nu ar avea drept de joc. L-am rugat pe respectivul oficial să îmi trimită o adresă oficială pentru a nu-i utiliza, ceea ce nu s-a întâmplat. Mai mult decât atât, înaintea meciului din 22 noiembrie am întrebat observatorul partidei respective dacă sportivii sunt în regulă, dacă pot evolua. A verificat şi în sistemul SEI, acei sportivi nu aveau dreptul de joc ridicat. Dacă federaţia ne-ar fi înştiinţat, nu i-am fi utilizat. Nu a fost luat în considerare faptul că noi avem permisele din 15 noiembrie şi se pare că suntem dezavantajaţi în această cauză”.

Oficialul Dunării a prezentat ca argument şi modul cum federaţia a judecat diferit contestaţiile depuse de Turda şi Dinamo: „Şi Dinamo a făcut o contestaţie, au cerut acelaşi lucru, iar decizia a fost alta. La data respectivă noi aveam aceleaşi documnete, aduse şi la contestaţia depusă de Turda. Contestaţia echipei Dinamo a fost respinsă, în timp ce Potaissa a primit câştig de cauză”.

Un alt element al apărării este cazul lui Glubovic de la Suceava. „Etapa trecută, Suceava a jucat pe o adeverinţă emisă de IGI, iar din câte ştiu eu, sportivul respectiv (n.r. Golubovic) nu a avut nici măcar legitimaţie vizată de federaţie, a jucat pe paşaport”, a mai spus Pârâianu

„Nu poţi să conteşti dreptul de joc pe care ţi l-a dat federaţia. Ca să ai drept de joc, plăteşti nişte taxe. Federaţia trebuie să mi-l ridice dacă nu sunt în regulă. Şi mai este o neclaritate. Vorbim despre avize de muncă, dar noi suntem pe contracte de activitate sportivă. Când am venit cu acestea, dacă nu ar fi fost în regulă, federaţia nu ni le-ar fi înregistrat. Sunt lucruri interpretabile”, Rică Pârâianu, team-manager AHC Dunarea Calarasi 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *