sâm. aug. 24th, 2019

Federaţia a dat aviz de joc pentru sportivii respectivi

Președintele AHC Dunărea Călărași, Ionel Dumitru:” In regulamentul FRH se stipuleaza clar momentul obtinerii dreptul de joc. Acesta se da in momentul incheierii contractului intre jucator si club avand viza federatiei pe contract.
Ce a cerut reprezentantul echipei din Turda nu putea face obiectul contestatiei deoarece dreptul de joc il da FRH si tot FRH poate sa-l ia.
La data meciului jucatorii erau cu drept de joc in SEI lucru confirmat de raportul de joc.
Despre cum au evoluat lucrurile la momentul respectiv si dupa aceea, prejudiciul adus jucatorilor cat si imaginii clubului cineva trebuie sa fie raspunzator pentru ca nu este vorba de o simpla contestatie ci de un plan bine pus la punct.”
Speram ca totul va iesi la iveala si nu trebuie sa transam aceste probleme in media ci doar pe terenul de joc „.

https://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/

Cazul „Călăraşi” este departe de a fi încheiat, deşi din punct de vedere al instanţelor sportive ale Federaţiei Române de Handbal totul s-a terminat. Comisia de Apel a dat o decizie definitivă, în sensul că rezultatul din teren Potaissa Turda – Dunărea Călăraşi (scor 26-29) a fost omologat la masa verde. La iveală au ieşit tot mai multe informaţii, conform cărora, şi alte echipe din Ligile Naţionale au jucat / sau mai joacă în acest sezon pe bază de adeverinţe emise de IGI (Inspectoratul General pentru Imigrări), în aşteptarea permisului de şedere al sportivilor în România. Oficialii HC Dobrogea Sud Constanţa sunt convinşi că ar fi avut aceeaşi soartă cu Dunărea Călăraşi, dacă ar fi câştigat meciul direct de la Turda din 5 decembrie. Atunci, Stefan Vujovic a jucat pe bază de adeverinţă!

Team-managerul Steaua Bucuresti, Vasile Stângă: „Este o decizie incorectă”

„Steaua, spre exemplu, a avut doi jucători într-o astfel de situaţie chiar la meciul cu Dunărea Călăraşi. „Acel permis iese mai târziu, astfel că jucătorii (n.r. Krsto Milosevic şi Nemanja Grbovic) au jucat pe bază de avederinţe. Toată lumea a jucat aşa pentru că s-au înăsprit regulile la IGI (n.r. Inspectoratul General pentru Imigrări) şi nu aveam cum să obţinem aceste permise. Sunt convins, toate echipele cu sportivi extracomunitari au avut probleme de acest gen. Dar rezultatul din teren trebuie să rămână. Apoi, nu ştiu de unde a avut informaţii Turda despre aceste lucruri, sunt nişte informaţii strict secrete.

Este o decizie incorectă, faptul ca Dunărea să piardă la masa verde. În primul rând, Federaţia a dat aviz de joc pentru sportivii respectivi. Ei urmau să-şi rezolve problemele, aşa cum s-a întâmplat în cazul tuturor. Din moment ce ai înaintat toate actele pentru a obţine acest permis, eu spun că este în regulă. Este altceva când nu dai acte, când nu te ocupi de acest lucru. Legile se schimbă la noi de pe o zi pe alta, intervin fel şi fel de reguli, de condiţii şi uitaţi că întârzie aceşti sportivi să-şi exercite dreptul la muncă”, a declarat pentru prosporthandbal.ro Vasile Stângă, team-managerul Stelei.

Rudi Stănescu: „Sută la sută Turda ar fi depus contestaţie şi cu noi dacă am fi câştigat”

Rudi Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud Constanţa, este convins că echipa lui ar fi fost în aceeaşi situaţie cu Dunărea dacă ar fi luat cele trei puncte în Ardeal. Pe teren, Potaissa a câştigat cu 29-26 acel meci jucat la puţin timp după partida Turda – Călăraşi:

„Din punctul nostru de vedere, Călăraşi nu trebuia să piardă punctele de la Turda. Spun că s-a făcut o mare nedreptate. Şi noi am fost în situaţia Călăraşiului în meciul de la Turda. Nu am reuşit să câştigăm, probabil că dacă am fi luat punctele, la fel se întâmpla şi cu noi. Atâta vreme cât clubul din Călăraşi a arătat dovezile, iar acestea sunt cât se poate de clare, pe acea adeverinţă scrie clar că ţine loc de permise, eu spun că s-a făcut o mare nedreptate. Din ce ştiu eu, în România sunt foarte multe cazuri de acest gen. Dar numai la acest meci s-a luat această hotărâre.

Sută la sută Turda ar fi depus contestaţie şi cu noi dacă am fi câştigat. Şi mai mult ca singur eram în situaţia Călăraşiului, dar nu este normal, nu este corect! Atâta timp cât eu am un act oficial, oferit de o instituţie a statului, cum să vii ca Federaţie şi să spui că nu e valabil, nu e corect? Federaţia trebuie să dea Dunării Călăraşi punctele înapoi, au câştigat meciul pe teren. Depinde şi de ce va face Dunărea Călăraşi, sunt convins că nu va lăsa lucrurile aşa”.

Nicolae Luca: „Sportivii nu joacă pe baza unei adeverinţe, ci în baza unui drept de joc!”

CSM Bucureşti este o altă formaţie cu jucători extracomunitari, iar la un moment dat a avut adeverinţe de la IGI pentru dreptul de şedere al unor sportivi. „Acel permis nu iese într-o zi. Toată lumea din România a jucat pe bază de adeverinţe, dar trebuie să ne înţelegem. Asta nu înseamnă că tu ai jucat pe bază de adeverinţă, tu nu prezinţi adeverinţa. Sportivului i se dă un drept de joc. Iar dreptul de joc ţi-l dă Federaţia în momentul în care prezinţi nişte documente. Dreptul de joc se dă fie prin emiterea unei legitimaţii, fie prin vizarea ei. Nu că joci cu adeverinţă… În momentul în care tu prezinţi dosarul sportivului, printre documente este depusă şi dovada cererii obţinerii permisului de şedere temporar pe teritoriul României. Asta este tot. Nu se joacă pe o adeverinţă în sine, nu te controlează nimeni. Ce calităţi are un arbitru să verifice aceste lucruri. Un arbitru controlează valabilitarea unei legitimaţii, valabilitatea unei vize anuale şi o viză medicală. Dacă ai toate aceste lucruri, ai drept de joc dat de Federaţie”, a susţinut Nicolae Luca, şeful secţiei de handbal CSM Bucureşti.

Ori AHC Dunărea Călăraşi a dat şi un comunicat de presă pe site-ul oficial, susţinând că Radojkovic şi Pejovic aveau drept de joc, publicând în acelaşi timp şi permisele handbaliştilor: „Federaţia Română de Handbal a înregistrat şi avizat la începutul sezonului contractele celor doi jucători din spaţiul ex-iugoslav, este vorba despre Mihajlo Radojkovic şi Zarko Pejovic. Ei au drept de joc în campionat ca oricare alt jucător de handbal, având tot dosarul aşa cum scrie şi este stipulat în regulament”.

Sursa text:

www.prosport.ro

www.prosporthandbal.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *