sâm. aug. 24th, 2019

AHC Dunărea Călăraşi a câştigat pe teren cu 29-26, dar Potaissa Turda a contestat rezultatul

AHC Dunărea Călăraşi a câştigat pe teren meciul din 22 noiembrie 2018, cu 29-26, dar Potaissa Turda a contestat rezultatul.

După ce cazul a trecut pe la toate Comisiile FRH, unde echipa clujeana a contestat dreptul de joc al sportivilor Mihajlo Radojkovic şi Zarko Pejovic, AHC Potaissa Turda a susţinut că sportivii nu aveau permise de şedere în România la ora jocului, nici măcar adeverinţe.

Conform actelor oficiale emise de Inspectoratul National pentru Imigrare, permisele jucatorilor calaraseni sunt valabile intre 15 noiembrie 2018 si 14 noiembrie 2019, rezultând clar dreptul de joc la acel meci in conformitate cu regulamentele federației.


Declarația pentru www.prosport.ro/prosporthandbal.ro oferita de Rică Pârâianu, team-manager AHC Dunărea Călărași:

Este o mare eroare. Din declaraţia domnului Sâsâeac reiese că toate echipele din Liga Naţională au trişat. Dar, surprinzător, doar Călăraşi în meciul cu Turda pierde în afara terenului.

Atunci când s-au înregistrat toate contractele la federaţie, cluburile nu aveau permise, din ceea ce spun şi ceilalţi oficiali. Cum se face că toate aceste cluburi dau dovadă de fair-play şi corectitudine şi nu ascund adevărul, care este din ce în ce vizibil. Cum şi-au înregistrat contractele dacă nu aveau permise, că regulamentul aşa spune! Trebuie să prezinţi permisul atunci când depui contractul, dar acest lucru este imposibil de făcut, conform legilor din România.

Turda a contestat dreptul de joc al sportivilor la acest meci. Comisia trebuia să vadă dacă există acest drept de joc, şi anume: contractul vizat, legitimaţia vizată, adeverinţele IGI, permisul de la IGI. Toate aceste lucruri au fost depuse de noi la dosar. Mai mult, regulamentul spune clar, cluburile sunt responsabile pentru obţinerea permiselor şi prelungirea acestora, lucru pe care noi l-am şi făcut, când am trecut de pe contracte de muncă pe contracte de activitate sportivă. Chiar eu m-am prezentat la federaţie să înregistrez contractele, mi s-a cerut dovada că am depus acele acte pentru a obţine permisul. Aici putem spune că este chiar şi culpa federaţiei dacă a dat dreptul de joc tuturor sportivilor, nu numai celor de la Călăraşi. Odată ce noi ne-am prezentat şi ne-ai dat dreptul de joc, înseamnă că ai şi tu o culpă.”

Sportivii au avut viza de tip D/AS înainte de a obţine permisul de şedere: „Aceasta este obţinută pentru alte scopuri, inclusiv pentru aţi putea desfăşura activitatea până la obţinerea permisului, conform legilor din România. Permisul este o prelungire a vizei. Iar viza o obţii în baza contractului. Odată ce a ieşit acea viză, tu îţi poţi desfăşura contractul mai departe.

Permisul este un act individual din câte ştiu eu, iar jucătorul este obligat să se prezinte şi să-l ridice. Eu ca şi club am obligaţia să-l ajut să-şi procure permisul respectiv. E ca şi buletinul. Atunci când au introdus articolul respectiv în regulament, ar fi trebuit să consulte legile din România… Dacă tot se laudă cineva că el l-a introdus. Asta probabil pentru a-şi crea o nişă şi a beneficia de acel articol când are ocazia. Grav este faptul că în ziua meciului am trimis documente la federaţie, cerute de <<Înaltul oficial>>, iar, surprinzător, acele documente cu caracter personal se aflau în contestaţia făcută de Turda a doua zi. Este clar şi evident că lucrurile nu sunt chiar aşa cum vrea domnul Sâsâeac să pară”.

Întrebat de ce a depus adeverinţele IGI ( https://dexonline.net/definitie/ADEVERÍNȚĂ,adeverințe, s. f. Dovadă scrisă, de recunoaștere a unui fapt. Ca dovadă că mi-am îndeplinit cu credință datoria… am adus și adeverința aceasta. CARAGIALE, O. III 71. ) pentru sportivi abia în 27 noiembrie, ziua în care de altfel au şi fost eliberate, team-managerul AHC Dunărea Călărași a declarat: „Noi le-am depus la federaţie când ni s-au cerut. Ca şi club, ce pot să fac, mă duc frumos la IGI şi solicit: <<daţi-mi actele sportivului, pentru că ne sunt cerute>>. Mă duc cu adeverinţa când mi-o cere, nu mă duc de nebun. Cert este că sportivii au permise valabile din 15 noiembrie.

Eu cel puţin nu voi peria nicio comisie sau un un oficial al federaţiei pentru a obine un rezultat care nu l-am câştigat pe teren. Aşa cum am mai spus, doar cine nu cunoaşte handbalul masculin se aştepta la o altă decizie în acest caz”.

1 thought on “AHC Dunărea Călăraşi a câştigat pe teren cu 29-26, dar Potaissa Turda a contestat rezultatul

  1. Sasaeac în curând va înlocui liga zimbrilor cu liga Potaisa….asa o sa câștige și ei….Dacă urmăriți pe înregistrări meciurile lor din campionat ,o sa vedeti adevărata valoare a *MAGNiFiCiLOR*…..în Europa am văzut….salutări din Porto…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *