Ministerul Afacerilor Externe,Ministerul Afacerilor Interne,Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale,au spus foarte clar,jucătorii îşi puteau desfăşura activitatea din momentul în care şi-au obţinut viza

Team-managerul AHC Dunărea Călărași Rică Pîrîianu a dezvăluit astăzi, pentru prosporthandbal.ro, faptul că imediat după ce a intrat în posesia motivării hotărârii Comisiei de Apel (care a decis 10-0 pentru Turda pentru că handbaliştii Mihajlo Radojkovic şi Zarko Pejovic n-ar fi avut actele în regulă), clubul s-a adresat la toate instituţiile statului, pentru a obţine din nou răspunsuri punctuale pe marginea acestui caz. Astfel, adresele au ajuns la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.
„În motivare Comisiei de Apel se specifica ceva de genul

<<un viitor incert şi nesigur>>,

nu se ştia dacă jucărorilor urma să li se oferă dreptul respectiv de şedere.
Instituţiile au spus foarte clar, jucătorii îşi puteau desfăşura activitatea, adică să-şi deruleze contractul din momentul în care şi-au obţinut viza.”

Inspectoratul Teritorial de Muncă spune că jucătorii îşi puteau desfăşura contractul şi aveau dreptul de şedere cu valabilitate din 15 noiembrie 2018.

„Îi transmit lui Flaviu Sâsâeac să citească mai atent acele adrese de la instituţiile statului, se spune foarte clar acolo că

viza D/AS

le dădea dreptul sportivilor să-şi desfăşoare activitatea în România, în baza contractului.

Viza au obţinut-o cu foarte mult timp înainte.


 
 „Dacă tot am ajuns la autodenunţuri, după cum spune Flaviu Sâsâeac, rog ANAF-ul, toate instituţiile abilitate, să înceapă să verifice cluburile AHC Dunărea Călăraşi şi AHC Potaissa Turda, să vedem cine este mai în regulă. Să înceapă cu de unde vin banii, cum s-au plătit taxele, conturile jucătorilor, câţi bani intră, câţi bani ies. Dacă tot vrea să facem ceva, să facem până la capăt, instituţiile abilitate să verifice cele două cluburi. Să nu mai creez falsa impresie că noi suntem cei care am evoluat cu sportivi fără drept de joc. Documentele arată că nu şi legile din România, la fel”.

” In Hotărărea Comisiei de Apel se specifică, de asemenea, că de unde ştiam noi din ce dată vor primi jucătorii permisele respective. Şi în acest caz, răspunsul a fost foarte clar, faptul că cererile au fost soluţionate în data de 19 noiembrie. Aşadar, la ora meciului aveau deja soluţionate cererile. „


Rică Pîrîianu a declarat că pierderea AHC Dunării Călăraşi este, de fapt, de cinci puncte: trei în sezonul regulat, plus alte două puncte pe care le-ar fi putut obţine în grupa play-off, prin clasarea pe locul 4.


„Nu ne-am împăcat cu ideea că ne-au fost luate punctele. Nu ne mai putem baza pe ele în play-off, dar vom merge în continuare pe căile de atac extrasportive pe care le avem în continuare”


Pîrîianu a făcut o nouă solicitare către FRH:

„Am trimis o adresă, în care să se facă public şi să trimită şi clubului, conform legii, o evidenţă a tuturor sportivilor extracomunitari din Ligile Naţionale de handbal, care ay avut sau au contracte de activitate sportivă sau contracte de muncă în derulare cu cluburile din România şi o evidenţă prin care să rezulte data la care au fost înmânate sportivilor extracomunitari permisele de şedere şi peerioada de valabilitate a acestora.

Cu siguranţă, departamentul de Competiţii trebuie să aibă o evidenţă”.

In acest moment AHC Dunărea Călăraşi a epuizat toate căile de atac pe cale sportivă pe plan intern.

© AHC DUNAREA CALARASI. 2018 – TOATE DREPTURILE REZERVATE |
Website administrat in colaborare cu www.cloud-center.ro

1 thought on “Ministerul Afacerilor Externe,Ministerul Afacerilor Interne,Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale,au spus foarte clar,jucătorii îşi puteau desfăşura activitatea din momentul în care şi-au obţinut viza

Lasă un răspuns