joi. nov. 21st, 2019

Sergei Bebeshko si Pavel Gurkovsky sunt calificați la turneul final EHF EURO 2020

Sergei Bebeshko și Pavel Gurkovsky sunt calificați la MENS EHF EURO 2020. Ultimele participari ale Ucrainei la turnee finale au fost la edițiile CE din 2010, 2006, 2004, 2002 și 1994, iar la CM in 2001.

Antrenorul principal al echipei naționale ucrainene, campionul olimpic Sergei Bebeșco, a calificat Ucraina la un turneu final după o pauza de 10 ani. Adus în vara lui 2018 de conducerea federației ucrainene la echipa națională pentru a încerca o nouă calificare la un turneu final după o pauza 10 ani, Sergei Bebeshko a fost la un gol distanță (acel 7 metri în ultima secundă de la Constanta) și de a obține cea mai bună performanță din istorie la echipa de club, AHC Dunărea Călărași. 
💛💙 Și pentru Pavel Gurkovsky este prima participare cu echipa națională la un Turneu Final.

Pavel Gurkovsky a marcat 19 goluri în cele sase meciuri jucate in grupa a 8-a de calificare la #ehfeuro2020#PavelGurkovsky

Grupa 8: Muntenegru vs Ucraina 27:21 (15: 7)

A fost meciul care a determinat biletul final pentru EHF EURO 2020 – și în final, fiecare gol a fost calculat, generând calificarea Ucrainei.

Muntenegru a trecut de Ucraina si a termina pe locul al doilea în grupa după un start teribil în calificări. Au luat doar un punct din primele două meciuri împotriva Insulelor Feroe și a Ucrainei.

În meciul decisiv, Muntenegru a început cu 7: 3 și a marcat ultimele patru goluri înainte de pauza, 15: 7. În a doua jumătate, victoria nu a fost niciodată pusa în discuție.

Cei mai buni marcatori au fost Andrii Akimenko (șase pentru Ucraina) și Stefan Cavor (cinci pentru Muntenegru). Pentru Ucraina a marcat doua goluri si Alexander Yuzbabenko, fostul jucator al AHC Dunarea Calarasi., actual jucator la Spartak Moscova.

Vizitatorii au terminat calificările ca fiind cea de-a patra cea mai bună echipă pe locul al treilea, luând cel de-al 20-lea și ultimul bilet pentru EHF EURO 2020. Victoria lor, 29:24 împotriva Muntenegrului în runda a 2-a fost suficientă pentru ca Ucraina să rămână înaintea Israelului pe diferențele de goluri.

Danemarca vs Insulele Feroe 31:24 (17:13)

Două stele ale Ligii Campionilor – Lasse Andersson (Barcelona) și Jakob Holm (Flensburg) – au condus danezii la succesul lor clar si așteptat împotriva Insulelor Feroe, cu șapte goluri fiecare. Vizitatorii au evitat runda de retrogradare pentru calificările EHF EURO 2022 datorită celor două goluri în favoarea lor în comparație cu Belgia – ambele părți au terminat cu doar un punct. Campioana olimpică și mondială Danemarca a câștigat cinci din șase meciuri de calificare și a fost învinsă numai de Muntenegru.

Lista completă a echipelor participante la #EURO2020: Austria, Norvegia, Suedia (țări organizatoare), Spania (campioana en-titre), Germania, Polonia, Croația, Elveția, Islanda, Macedonia de Nord, Slovenia, Letonia, Cehia, Bosnia, Franța, Portugalia, Rusia, Ungaria, Danemarca, Muntenegru, Belarus, Serbia, Olanda și Ucraina.

Romania a terminat pe locul patru in grupa a 6-a, ultimele calificari la turnee finale fiind la CE in 1996 si 1994, iar la CM in 2011, 2019 si 1995.

Franța – România 34-25 (19-14)

Portugalia-Lituania 28-28 !!

Clasament final, grupa a 6-a

1.Franța 10p
2.Portugalia 9p
3.Lituania 3p
4.România 2p

Ultimul meci din campania pentru #ehfeuro2020
 Franța: Gerard, Genty, Pardin – Porte 6, Remili 6, Guigou 5, Acquevillo 5, L. Karabatic 4, Richardson 4, Grebille 2, Sorhaindo 1, Dipanda 1, Lagarde, Mahe, Mem, Lenne. Antrenor: Didier Dinart.
 România: Iancu, Lazăr – Buzle 5, Mănescu 5, Gabriel Bujor 4, Botea 4, Rață 2, Gabriel Dumitriu 2, Grigoraș 1, Thalmaier 1, Mocanu 1, Fotache, Căbuț, Csog, Caba, Becheru. Antrenor: Manuel Montoya.

Pentru Romania, Gabriel Bujor a marcat patru goluri iar Gabriel Florinel Dumitriu doua goluri.

Gabriel Bujor a marcat 18 goluri în cinci meciuri din cele sase jucate pentru naționala in grupa a 6-a de calificare la #ehfeuro2020 #gabrielbujor

Gabriel Dumitriu a marcat două goluri în Franța vs România, ultimul meci din campania pentru #ehfeuro2020
#GabrielDumitriu . Gabriel Dumitriu a jucat in trei meciuri oficiale din grupa a 6-a de calificare.

In campania pentru CE 2020, de la AHC Dunărea Călărași au mai fost convocați in lotul lărgit al României, iar unii dintre ei au și jucat (in amicale ori oficiale), George Selaru, Dragos Soare, Viorel Fotache, Dragos Hantaru și Mihai Bujor.

După cele 96 de meciuri care au fost jucate în calificările EHF EURO 2020 pentru bărbați, 20 de echipe s-au calificat pentru turneul final.

Cei trei gazde, Suedia, Austria, Norvegia, împreună cu campionii EHF EURO 2018 Spania, au fost calificați direct. Cele patru au jucat inauguralul EHF EURO Cup, câștigat de Spania.

Finalul turneului va avea loc pe 28 ianuarie la Viena.

Calificatele pentru EHF pentru bărbați EURO 2020:

Germania, Polonia, Croația, Elveția, Macedonia de Nord, Islanda, Slovenia, Letonia, Republica Cehă, Belarus, Franța, Portugalia, Ungaria, Rusia, Danemarca, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina (cu Josip Peric in lot), Serbia, Olanda, Ucraina.

Calificate direct ca si gazde: Suedia, Austria, Norvegia.

Si direct calificați ca si campioni EHF EURO 2018, Spania.

© AHC DUNAREA CALARASI. 12.06.2019 – TOATE DREPTURILE REZERVATE|

Website administrat in colaborare cu  www.cloud-center.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *