După Minaur-Dunărea,29-25,duminică la ora 18 primim vizita echipei din Turda

Duminică seara, Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare, a găzduit partida dintre Minaur și Dunărea Călărași, joc in etapa a 3-a din Liga Zimbrilor. Gazdele s-au impus cu 29-25.

Gabi Dumitriu inscrie primul gol pentru echipa noastră, 2-1 in minutul 3. După șase minute de joc băimărenii conduceau cu 6-1. Dunărea nu s-a predat însă și a reușit să reducă din diferență printr-o dublă a lui Roman Zacaciurin, ajungând la 7-5 in minutul 12 și prin Dumitriu, 11-10 in minutul 24. Tot Gabi Dumitru, cu un joc extrem de mobil, de puternic și de precis in meciul de la Baia Mare, a făcut 12-11. Minaur, impulsionată de Csepreghi, a intrat la cabine cu avantaj de trei goluri, 14-11. In prima parte a jocului, doar trei jucători au reușit să înscrie pentru Minaur.

După reluare, echipa noastră s-a așezat mai bine în teren, Ionuț Broască a fructificat o aruncare de la 7 metri și scorul devenea 18-14 in minutul 34. Baieții noștri s-au apropiat în mai multe rânduri, prin Dragoș Hantaru, 20-17 in minutul 40, in minutul 49 la 24-20 dintr-un 7 metri transformat de Ionuț Broască, tabela fiind închisă de golul lui Dragoș Hanțaru, 29-25.

Sergei Bebeshko și Rică Pîrîianu nu s-au putut baza pe mai vechii accidentați Bogdan Moisă și Mihajlo Radojkovic, iar Predrag Vujadinovic nu a jucat din cauza unei enterocolite apărută in ziua meciului de la Baia Mare.

CS Minaur Baia Mare – AHC Dunărea Călărași: 29-25 (14-11)

Sala Polivalentă “Lascăr Pană”; cca 1.000 spectatori. Au arbitrat: Bogdan Stark (București) și Romeo Ștefan (Ploiești). Obs. Viorel Vicea (București)

Aruncări de la 7m: 6-2 (transformate: 5-2; a ratat Csepreghi). Minute de eliminare: 8-4

CS Minaur: Ionuț Ciobanu (6 intervenții), Adrian Țenghea (9 intervenții) – Alexandru Csepreghi 11/14 (5 din 7m), Janja Vojvodic 5/6, Milan Kotrc 3/3, Călin Căbuț 2/2, Daniel Bera 2/2, Tudor Botea 2/7, Tomas Cip 1/1, Teo Coric 1/2, Albert Cristescu 1/2, Andrei Buzle 1/5, Robert Nagy, Georgel Haiduc, Mihai Bușecan, Vojislav Brajovic 0/2. Antrenori: Stephane Plantin și Alexandru Sabou

Dunărea Călărași: Șelaru (o intrervenție), Rusu (10 intervenții) – Dumitriu 7 goluri/din 8 aruncări, Hanțaru 4/8, Zacaciurin 3/6, Gabriel Bujor 3/5, Mihai Bujor 2/2, Soare 2/2, Broască 2/3 (din 7m), Sandu 1/2, Costea 1/2, Vartic 0/2, Panait, Dospinescu 0/1. Antrenor: Serghei Bebeșkov

Gabriel Bujor (Dunărea): “Suntem puțini, avem accidentați, așa am pățit și anul trecut, dar încercăm de la meci la meci să stăm din ce în ce mai bine. Sperăm că vom aduna și puncte. Baia Mare este o echipă bună, mi se pare mai bună decât sezonul trecut, am văzut niște transferuri bune și au un antrenor destul de bun, după ce am văzut. Sunt însă multe meciuri de jucat. Avem ca obiectiv calificarea în play-off și, după aceea, vrem să prindem un loc de cupă europeană. După ce ne vor reveni și accidentații sperăm să legăm și noi niște victorii. Deocamdată s-au dus trei etape, mai e mult de jucat. Meciurile sunt destul de echilibrate, în general”.

Alexandru Csepreghi (CS Minaur): “Nu mai sunt meciuri ușoare în Liga Națională. Nici măcar meciurile cu nou promovatele. Chiar am muncit săptămâna asta pentru meciul cu Călărași. Dunărea este genul de echipă care te poate încurca, genul care se bate pentru fiecare minge. Am vrut să intrăm bine în joc, ne-a ieșit, am fost fiecare dintre noi 100%. Nu mi-am propus nici anul trecut titlul de golgheter, chiar dacă l-am câștigat. Așa a fost să fie, eu mă bucur că pot să-mi ajut echipa. Dacă dau un gol și câștigăm, eu sunt foarte fericit”.

Stephane Plantin (antrenor CS Minaur): “Este un rezultat foarte bun pentru noi, pentru că  nu a fost deloc un meci ușor. Primele două jocuri au fost împotriva a doua echipe care joacă în cupele europene și am obținut rezultate favorabile. Cred că am făcut un meci foarte bun și am obținut o victorie meritată. Nu știu cum va fi meciul cu Reșița, momentan ne bucurăm doar că am câștigat acum. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera din sală, spectatorii au fost alături de noi și ne-au încurajat, iar eu le mulțumesc pentru asta”

Photo credit Ovi Dragomir / CS Minaur Baia Mare

Photo credit Ovi Dragomir / CS Minaur Baia Mare

Următorul meci al băieților noștri este

Dunărea Călărași – Potaissa Turda,

in runda a 4-a #ligazimbrilor
Duminică, 22 septembrie, de la ora 18:00, meci netelevizat.
🏃 Intrarea se face pe bază de abonamente sau bilete (10 lei). Casele de bilete se deschid la ora 16:30.

© AHC DUNAREA CALARASI. Septembrie.2019

 TOATE DREPTURILE REZERVATE |

Website administrat in colaborare cu  www.cloud-center.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.