Pornim cu gândul că acest grup minunat va continua seria rezultatelor bune obținute la finalul turului

Băieții noștri au revenit din vacanță.

Gabriel Armanu, Eremia Pîrîianu și Florin Dima au la dispoziție 25 de zile să îi pregătească pe galben-albaștri pentru reluarea returului campionatului.

Doi handbalişti absentează, motivat, Gabriel Bujor și Gabriel Dumitriu, convocați la naționala României pentru meciurile din preliminarii CM 2021.

Prezenți la reunire sunt și Bogdan Moisă (el are program separat de recuperare după accidentare) și Mihajlo Radojkovic ( răcit).
Dunărea va disputa primul meci oficial din acest an în deplasare, cu Steaua București, în 30 ianuarie, după care,va urma întâlnirea cu Minaur Baia Mare de pe teren propriu, în 2 Februarie.

#HaiDunarea
#handbalgalbenalbastru
#ligazimbrilor

#GabrielArmanu „As începe cu urarea : La mulți ani !!! Astăzi, 6 ianuarie 2020, începem pregătirea pentru partea a doua a campionatului. Jucătorii au efectuat primele teste in sala polivalentă iar mâine, la sala de forță, continuăm testările. Pornim cu gândul că acest grup minunat va continua seria rezultatelor bune obținute la finalul turului, (3 victorii consecutive in campionat). Este o perioadă grea in viața sportivilor, dar pe care cu siguranță o vom trece cu bine. Pe lângă antrenamente specifice perioadei precompetiționale avem programate și trei jocuri amicale: sâmbătă18.01.2020 la Buzău cu #HCBuzău, marți 21.01.2020 la Călărași cu #CSMBucurești și vineri 24.01.2020 la București cu #CSMB „.

Program meciuri de pregatire:

18 Ianuarie, HC Buzău – Dunărea

21 Ianuarie, Dunărea – CSM București (ora 18:00)

24 Ianuarie, CSM București – Dunărea

Sase meciuri acasă mai are de disputat Dunărea in sezonul regulat:

După o scurtă vacanță, echipa națională masculină a României s-a reunit la București, în vederea preliminariilor Campionatului Mondial din 2021, ce vor avea loc în Italia.

Naționala masculină începe, cu „călărășenii” Gabriel Bujor și Gabriel Dumitriu, pe 10 ianuarie, campania de calificare la Campionatul Mondial din 2021, găzduit de Egipt. Va fi prima ediție cu 32 de echipe la start, dar asta nu înseamnă calificări mai accesibile pentru tricolori. Din contră, sunt de parcurs trei etape de calificare pentru a ajunge la turneul final.

Inițial, la lotul lărgit fuseseră convocați încă doi jucători ai AHC Dunărea,  Dragoș Soare (care a evoluat și la Trofeul Carpați) și Dragoș Hantaru.

Rareș Fortuneanu trebuie să câștige grupa din Italia.

Programul turneului din Italia:
10 ianuarie, ora 19:00 – România-Georgia
10 ianuarie, ora 21:00 – Italia-Kosovo
11 ianuarie, ora 19:00 – Kosovo-România
11 ianuarie, ora 21:00 – Georgia-Italia
12 ianuarie, ora 17:00 – Kosovo-Georgia
12 ianuarie, ora 19:00 – Italia-România

Lotul României pentru turneul din Italia:
Portari: Mihai Popescu (Saint Raphael), Ionuț Iancu (HC Dobrogea Sud Constanța), Alexandru Bucătaru (CSA Steaua București)
Extreme stânga: Vencel Csog (HC Dobrogea Sud Constanța), Alexandru Asoltanei (Dinamo București)
Interi stânga: Alexandru Șimicu (Saint Raphael), Tudor Botea (Minaur Baia Mare), Andrei Buzle (Minaur Baia Mare), Viorel Fotache (CSM București)
Centri: Centri: Cristi Fenici (Poli Timișoara), Călin Căbuț (Minaur Baia Mare)
Interi dreapta: Demis Grigoraș (Chambery), Javier Humet (CSA Steaua București)
Extreme dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Gabriel Bujor (AHC Dunărea Călărași)
Pivoți: Marius Mocanu (HCDS Constanța), Gabriel Dumitriu (AHC Dunărea Călărași), Dragoș Andrei Savenco (Dinamo București)

Pentru a ajunge în Egipt, naționala României are de parcurs trei etape de calificare.

  • Etapa 1: turneu în Italia cu Georgia, Kosovo și țara gazdă (10-12 ianuarie). Merge mai departe doar dacă va câștiga grupa.
  • Etapa a 2-a: va disputa un play-off în 15-19 aprilie cu o naționalã de la Euro care nu va participa la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice (Norvegia, Franța, Spania, Croația, Germania, Suedia sunt deja calificate; alte două națiuni vor ajunge acolo după Euro 2020)
  • Etapa a 3-a: un play-off cu o națională situată în afara Top 4 la Euro 2020

© AHC DUNAREA CALARASI. ianuarie 2020

– TOATE DREPTURILE REZERVATE