La mulți ani,Vlăduț Dumitru Rusu

Sosit la Călărași in vara lui 2018, Vlad are experiență internațională la juniori, cadeți, tineret, campion național la juniori 1 sub conducerea profesorului Gabriel Armanu, și campion balcanic in 2015 la Balcaniada de Tineret desfășurată la Gabrovo, Bulgaria, alături de coechipierii Dragoş Hanțaru și Ionuț Broască.

Văduţ Dumitru Rusu alături de Ionuţ Broască și Dragoș Hanţaru, a participat cu Naționala de Handbal Tineret U 20 a României și la Turneul Final al Campionatul European din 2018.

Vlăduț a debutat in decembrie 2019 și la echipa națională de seniori Romania B.

Selecționata masculină secundă a României a jucat, în cadrul cantonamentului desfășurat la București, două partide amicale împotriva selecționatei similare a Poloniei, ambele câștigate de echipa pregătită de Raul Fotonea. 

Printre meciurile foarte bune făcute de Vlad, ne amintim cu plăcere de cel din sezonul trecut, Minaur Baia Mare – AHC Dunărea Călărași, când finalul i-a aparținut lui Rusu. Acesta a parat o aruncare de la 7 metri in minutul 59, in fata lui Andrei Popescu, astfel a contribuit decisiv la victoria echipei sale cu 32-31.

In august 2019, la Cupa DUNAREA – Farmavet, Vlad a fost desemnat portarul turneului.

 In februarie 2020, Vlad a fost desemnat cel mai bun portar al etapei a 19-a în Liga Zimbrilor, în ancheta realizată de Sindicatul Handbaliștilor din România (SHR) și ProSport, având o contribuție însemnată la victoria echipei noastre la Făgăraș.

© AHC DUNAREA CALARASI. 2018 – TOATE DREPTURILE REZERVATE | Website administrat de www.cloud-center.ro