11 din 14 cluburi sunt pentru a pune punct final sezonului 2019-2020

Azi a avut loc o videoconferință cu cluburile din Liga Zimbrilor și cu cele din Divizia A masculin, cu șanse de promovare. Ședința de azi a avut doar un rol consultativ. 

Subiectul principal a fost cel al încheierii sau nu a întrecerii interne Liga Zimbrilor. 11 din 14 cluburi au fost pentru a pune punct final sezonului 2019-2020.

Nouă cluburi au susținut că acest campionat trebuie să se termine cu acordare de medalii.

Doar AHC Potaissa Turda, AHC Dobrogea Sud Constanța și CSA Steaua București au fost cele trei cluburi care au susținut ca acest sezon ar trebui să continue.

Temele abordate au fost aproape identice cu cele de luni, de la feminin, în frunte cu modalitatea de închiderea a sezonului 2019-2020.

S-a discutat problema criteriilor de valoare, mai exact regula care limita la trei numărul extracomunitarilor în handbalul masculin.

Votul cluburilor a fost categoric în acest sens: 22 din 22 pentru a fi eliminata aceasta prevedere.

A fost pusa in discutie si o nouă regulă, ca pe foaia de joc să existe un număr minim de jucători români.

Potaissa Turda, CSM Focșani și CSM Făgăraș au votat pentru minimum 10 români pe foaia de joc, toate celelalte grupări fiind pentru minimum opt români pe foaia de joc.

S-a mai propus și înființarea echipei a doua în maximum doi ani.

E posibil să fie luată această variantă în calcul, dar și una în care cine va utiliza jucători Under 23 și Under 21 la prima echipă, să fie scutit de înființarea echipei a doua.

Ultimul cuvânt îl va avea, luni, 18 mai, Consiliul de Administrație al F R H, dar e clar că sezonul handbalistic 2019-2020 este practic încheiat, chiar dacă oficial nu s-a votat încă.

E H F a informat federațiile naționale că trebuie să facă înscrierile până la data de 1 iunie pentru Liga Campionilor.

De asemenea, până la data de 9 iunie se va face înscrierea pentru Europa Handball League (fosta Cupa EHF) și pentru Cupa EHF (fosta Challenge Cup).

@ ahc dunarea calarasi