Florin Dospinescu: împreună am fost, suntem și vom fi mereu mai puternici

Florin Dospinescu “Dospi” pe vremea când era doar un “prichindel”pe atunci avea 11 ani, a participant la celebrul Festival Naţional de Minihandbal de la Piatra Neamţ. La vestita şcoală pietreană de handbal de la LPS Piatra Neamţ, sub îndrumarea profesorilor Bursuc, Florin Dospinescu a devenit campion naţional de juniori unu, în mai 2004.

Când îl cunoşti, te impresionează prin mult bun simţ: jucător cu personalitate, caracter integru, handbalist de viteză înzestrat cu o tehnică deosebită, capacitate de concentrare mare, talentat, muncitor, tenace, luptător.

Florin Ovidiu Dospinescu, mesaj pentru suporterii galben-albaștri:Îmi doresc nespus să îi revăd, fiindcă ei mă motivează să fiu perseverent, lor le este destinat spectacolul handbalistic. Hai, Dunărea!

La debutul oficial in prima ligă de handbal a lui Dospi, Ioan Gherhard declara după meciul de Ligă Naţională, HCM Piatra Neamţ – Lignitul Târgu Jiu, luni, 10 mai 2004: “ Vreau să scot în evidenţă evoluţia tânărului jucător, campion naţional de juniori, Florin Dospinescu. A demonstrat că are valoarea necesară prezenţei într-o echipă de Liga Naţională. Pe această cale, vreau să felicit familia Bursuc şi LPS Piatra Neamţ pentru titlul cucerit la nivelul juniorilor unu ”.

In mai 2009, Dospi a jucat in prima finală europeană românească din istoria handbalului masculin, CSU Suceava – UCM Reşiţa, in Cupa Challenge, dublă in care a jucat și contra pivotului Eremia Piriianu.

Despre prima convocare sub tricolor, din ianuarie 2012, Dospi declara: “ Am debutat cu Belarus în preliminariile Campionatului Mondial din 2013. A fost o experienţă foarte frumoasă, chiar mi-a plăcut. Consider că mi-am făcut treaba destul de bine ”.

Despre primul meci oficial jucat la Piatra Neamţ, cu naţionala de seniori a României: “ La meciul cu Islanda am avut un sentiment deosebit. A fost prima dată când am jucat la Piatra Neamţ cu naţionala de seniori şi a fost un moment unic ”.

După România-Macedonia, scor 27-26, din 2 aprilie 2012, (Sport.Bacăul.ro): Dospinescu a făcut luni o partidă excelentă, fiind golgheterul echipei României alături de Valentin Ghionea, cele două extreme ale naţionalei noastre înscriind câte 6 goluri ”.

HandbalMania.ro, ianuarie 2019: ” Fără îndoială că unul din cei mai valoroși și serioși jucători români care activează în Liga Zimbrilor este Florin Dospinescu. Indiferent că a jucat la Piatra Neamț, Suceava, Bacău, Reșița sau Călărași, cel cunoscut și sub apelativul de ”Shaggy” (datorită simpatiei pe care o are pentru cântărețul jamaican) a fost mereu unul din cei mai iubiți jucători, datorită dăruirii cu care s-a pregătit și a evoluat întotdeauna „

Golgheterul all-time al Dunării Călărași, marcator și a 65 de goluri în meciurile din cupele europene, Florin a intrat definitiv în inimile călărășenilor.

@ ahc dunarea calarasi

Flori, cum e să fii ales de suporterii călărășeni „Cel mai bun jucător al echipei” două sezoane consecutiv, 2018-2019 și 2019-2020? 

Consider că, încă de la debutul meu, publicul călărășean a rezonat cu mine, iar votul lor atestă asta. Doresc să le mulțumesc pentru susținere și să îi asigur că voi continua la același nivel și procentual 100% galben-albastru, trup și suflet alături de nucleul consolidat aici, la AHC Dunărea Călărași.

Ai fost remarcat de stafful Dunării și de suporterii noștri când ai jucat cu naționala in Sala Polivalentă „Ion.C.Neagu” din Călărași, in aprilie 2016, in Romania-Israel, 32-21 (17-10), când ai marcat de două ori.

Îmi place să cred, fără lipsă de modestie, că acea oportunitate a trezit simpatia și interesul, atât al publicului, cât și al staffului tehnic. Eu mă dedic în totalitate jocului, suporterilor, practic handbalul cu și din toată inima, asta nimeni nu o poate contesta. Doar victoria contează și îmi place asta!

Ai debutat in tricoul galben-albastru la 24 de ore de la sosirea la echipă, cu două contraatacuri finalizate cu două goluri și din acel moment ai devenit idol la Călărași.

Eu obișnuiesc să ofer celor care mă privesc fix ceea ce își doresc, spectacol pe teren. Handbalul este spectaculos și îl practic mereu cu pasiunea și dăruirea specifice. Dospy este tenace, devotat și surprinzător, urmărește să fie mereu câștigător.

De la începutul carierei ai jucat la nivel înalt, care a fost cea mai importantă realizare?

Cea mai importantă realizare, pe plan personal, este familia mea, care mă susține mereu și căreia îi mulțumesc pentru tot sprijinul său.
Iar pe plan profesional, cea mai bună performanţă fiind disputarea finalei Cupei Challenge cu CSU Suceava în compania UCM Reşita, în anul 2009.

Înaintea unui meci, cam cât timp îți ia să te pregătești?

După fiecare meci terminat îl pregătesc pe următorul.

Poți să dormi înaintea unui meci important?

Încerc sa dorm cât mai bine, nu cât mai mult.

Descrie-te în cinci cuvinte.

Devotat, organizat, serios, ponderat, iute.

Ce alt sport ți-ar plăcea să practici dacă nu ar fi handbalul?

Pescuitul din orice poziție.

Cel mai frumos moment al carierei?

Când mi-a cântat imnul național la începutul primului meci de la seniori cu echipa națională in Sala Polivalentă de la București, cu peste 5000 de fani în tribune.

Și cel mai dificil?

Cel mai dificil, accidentarea și recuperarea.

Ai vreun idol în handbal?

Lars Christiansen.

O situație, scor egal, 7 metri pentru echipa ta, iei mingea?

Dacă antrenorul decide nu mă dau la o parte.

De ce gen de portar ți-e cel mai teamă?

Cand intru in teren nu îmi e frică de nimeni indiferent cât de bun e.

Numește un lucru pe care îți place să le faci în afară de handbal.

Să stau în natură cât de mult pot.

Cum sărbătorești când înscrii un gol?

Depinde de momentul jocului.

Care a fost cel mai important gol al carierei?

Pentru mine toate sunt importante.

Ai reprezentat mulți ani România. Cum a fost?

O experiență foarte frumoasă, pe care o recomand la oricare dintre handbaliști.

Ai coordonat mult timp și grupele de la Școala de handbal AHC Dunărea Călărași . Cum e să lucrezi cu cei mai mici handbaliști?

E foarte plăcut. Uneori e bine să ne aducem aminte prin ce am trecut și noi cândva.

Intre timp ai devenit și cel mai bun marcator din istoria Dunării, cu 381 de goluri.

Faptul că am marcat 381 goluri atestă nu doar ocaziile fructificate, ci și dragostea cu care practic acest sport. Mă dedic integral handbalului, nu intenționez să mă opresc, vreau să surprind prin evoluții cel puțin la fel de spectaculoase. Publicul și suporterii călărășeni merită cu prisosință! La cât mai multe.

Cum decurge perioada de pregătire în acest moment?

Deocamdată e cam aiurea cu pregătirea, că suntem in izolare, dar nu îmi fac griji în privința asta. Sper să ajung repede la forma sportivă dorită de mine și de antrenor.

Te pregătești pentru cariera de antrenor?

Am început să și antrenez de doi ani și chiar m-a prins și m-a determinat ca după ce termin cariera de sportiv să trec pe partea de antrenorat.

Un mesaj pentru suporterii călărășeni?

Suporterilor doresc să le mulțumesc pentru că m-au susținut și au apreciat meci de meci, prin scandările la unison, evoluția mea pe teren. Îmi doresc nespus să îi revăd, fiindcă ei mă motivează să fiu perseverent, lor le este destinat spectacolul handbalistic.
Hai, Dunărea!

Vom trece împreună și peste această încercare grea, fiindcă împreună am fost, suntem și vom fi mereu mai puternici!

@ ahc dunarea calarasi

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.